Crash Team Racing: Nitro-Fueled – Brzi pregled

Posle uspešnog izlaska remaster verzije originalne Crash Bandicoot trilogije, Activision se odlučio da izbaci još jedan remaster naslov iz popularne Crash franšize. U pitanju je Crash Team Racing koji je prvobitno izašao za PlayStation, sada već davne 1999. Danas, dvadeset godina kasnije, Activision u saradnji sa razvojnim timom Beenox donosi remaster izdanje ovog naslova pod nazivom Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Za razliku od originalnog naslova koji je bio dostupan na samo jednoj konzoli, nova karting igra je sada dostupna za Nintendo Switch, Xbox One i PlayStation 4, dok je PC igračima uskraćena prilika da igraju ovaj naslov, za razliku od N. Sane Trilogy koji se pojavio prošle godine i za računare. Iako nema ozbiljnu priču, Crash Team Racing igračima nudi nekakvu “podlogu” za adventure mode. Igrač može da odabere bilo kog lika iz Crash Bandicoot serijala, a zadatak mu je da porazi zlog vanzemaljca zvanog Nitrous Oxide. Da bi mogao da ga izazove na duel, igrač mora da porazi četiri bosa i da prikupi četiri ključa. Dakle, iako se stiče utisak da je priča neozbiljna i jednostavno, ona j ipak u prepoznatljivom duhu Crash serijala koji je uvek bio simpatičan i zabavan.

Adventure je podeljen na 4 segmenta gde se nalaze različite staze. Takođe postoji i local multiplayer koji igračima nudi da izaberu određene staze, a igrač koji skupi najviše poena, odnosno koji se najbolje pozicionira tokom četiri vožnje je pobednik. Prisutan je i battle mode koji uključuje trke kao što su Last Kart Driving i Capture the Flag. Što se tiče onlajn multiplejera, pred sam meč stižete u lobby gde glasate za mapu na kojoj će voziti. Za razliku od lokal multipljera ovde se igra samo jedna jedna trka. Igrač koji stigne prvi do cilja aktivira štopericu, nakon čega ostalima perostaje još malo vremen da završe trku. U okviru onlajna data je mogućnost za pravljenje privatnih mečeva za one koji žele da se takmiče isključivo sa poznanicima.

Crash Team Racing: Nitro Fueled nudi standardan gejmplej koji prati sve karting igre – u pitanju je arkadna igra koja se fokusira na ubrzanje i driftovanje, kao i na pribavljanje različitih predmeta, poput oružja ili poboljšanja. Grafički igra izlgeda fantastično i u duhu je Crash serijala, a u odnosu na Team Sonic Racing koji je izašao prošlog meseca, igra je vizuelno nadmoćnija i lepša, bez suvišnih i preterano šarenih detalja. Crash Team Racing može trenutno da se nabavi po ceni od 40 evra, i prava je stvar ukoliko volite jednostavne karting vožnje, nalik na Mario Kart.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs