Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – Brzi pregled

Prošle godine Activision je u saradnji sa razvojnim timom Vicarious Visions izbacio remake originalne trilogije serijala Crash Bandicoot za PlayStation 4 konzolu. Pošto je igra uspešno prošla kod PS korisnika, odlučeno je da izađe i za ostale platforme (PC, Nintendo Switch, Xbox One), pa je na taj način pružena šansa svima da probaju ovaj fantastičan platformer.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, za razliku od mnogih remake naslova, je zaista vredan pomena, prvenstveno zbog činjenice da igra ima novu i unapređenu grafiku u odnosu na starije delove. To ne znači da igra radi samo u većoj rezoluciji i da ima veći FPS, već i da su modeli likova i okruženja potpuno sveži i prilagođeni današnjim grafičkim standardima. Zbog odlične glasovne glume, što dodatno doprinosi boljem utisku, ova igra može da se poredi i sa visokobudžetnim 3D animiranim filmovima. Interfejs je dizajnerski dobro osmišljen i intuitivan, tj. vrlo je praktičan. Što se tiče muzike, igra ima tipičan Crash Bandicoot soundtrack, kvalitetno odrađen, ali meni oduvek iritantan.

Dobra strana ove trilogije je u tome što ne morate da pređete prvi deo da biste igrali drugi ili treći, već možete po sopstvenoj želji da birate koji ćete prvo da igrate. Nivoi su zahtevni i pružaju identičan osećaj kao i stariji naslovi. To se prvenstveno ogleda u dizajnu nivoa, kao i momentima kada vas neprijatelj udari, a vi ste ubeđeni da se to nije dogodilo ili kada ste sigurni da ste u pravo vreme skočili, ali vas ipak nekako sprži lava ili proguta rupa. Svaki nivo može da se igra na vreme i da se rezultat upoređuje sa prijateljima ili na internetu sa ostalim igračima. Najveća zamerka se odnosi na dugo učitavanje nivoa (obično se učitavanje kreće od 10 do 20 sekundi), što naročito ume da frustrira kada vam konstantno iskače na ekranu “game over”. Dodata su i dva potpuno nova nivoa po imenu Stormy Ascent i Future Tense za prvi, odnosno treći deo trilogije.

Ako ste nostalgični i niste imali prilike da probate originalnu trilogiju još od PlayStation keca, ovo je prava prilika da to učinite jer igra ima zaista izazovne nivoe koji nude dosta sati igranja, a celokupna atmosfera je grafički modernizovana. Novija generacija igrača bi takođe trebala da proba igru jer se ovo smatra obaveznom gaming lektirom, a ono što je najbitnije Crash Bandicoot je i dalje zabavan za igranje!

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs

Povezane igre:

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy recenzija još nije gotova

Filip Kojić 03. Jul. 2018