Company of Heroes dolazi na iPad

Kada se Company of Heroes prvi put pojavio na sceni pre 13 godina, doneo je mnoge pozitivne i neophodne promene real-time strategijama. Pre toga, real-time strategije nisu uspevale da privuku prosečnog igrača zbog kompleksnosti i brzog tempa u multiplejer režimu (npr. Starcraft). Company of Heroes je promenio stvari i pokazao da RTS žanr nije ekskluzivan samo za najposvećenije već da je pristupačan i prosečnim igračima.

company-of-heroes-2

Pre svega, to su omogućile manje grupe vojnika u odnosu na druge igre, prilično laka singlplejer kampanja smeštena u doba Drugog svetskog rata kao i dobra upotreba zgrada i okruženja kao zaklona za trupe. Takve unikatne mehanike kao i usporeniji tempo su uspeli da podignu Company Of Heroes stepenicu iznad konkurencije u ovom žanru. Razvojni tim Relic Entertainment i izdavač THQ su radili na igri, osvojivši nekoliko “Game of the Year” nagrada te godine.

company-of-heroes-3

Sada, u saradnji sa razvojnim timom Feral interactive, nam donose Company of Heroes na iPad. Iako nije potvrđeno da će izlaziti na drugim mobilnim platformama, možemo očekivati da će se pojaviti na iPhone posle izvesnog vremena, ali za Android uređaje još uvek nema konkretnih informacija.

company of heroes 4

Za sada je poznato da će datum izlaska Company of Heroes na iPad biti tokom jeseni.