Cliff Bleszinski zatvara Boss Key Productions

Nakon neuspelog projekta u vidu igre LawBreakers, Boss Key Productions je pokušao da prati trendove i za vrlo kratko vreme napravi battle royal igru Radical Heights. Igra je izašla u alfa verziji i stekla je solidnu bazu igrača. Ipak to je bilo nedovoljno da bi se ovaj projekat isplatio za studio, tako da je Klif Blezinski najavio da se Boss Key Productions zatvara.

On je naveo da je pre četiri godine odlučio da napravi jedan od najboljh nezavisnih studija u gejming industriji i zaposlio je neke od najtalentovanijih ljudi koji se bave programiranjem, dizajnom itd. Klif veruje da su svi zaposleni iskreno radili na tome da igre Boss Key Productions budu kvalitetne, kao i da niko nije bio nezadovoljan na svom radnom mestu što znači da su imali motivaciju, inspiraciju i zabavu tokom rada na projektima.

Takođe je izjavio da se nada da će u budućnosti pokušati da napravi novi video igru, ali da će za sada da se povuče i provede vreme analizirajući greške koje su dovele do zatvaranja studija. Pored toga, zahvalio se svima koji su pružili podršku studiju u prethodne četiri godine.

Serveri za Radical Heights će još neko vreme biti u funkciji, tako da ako vas zanima da vidite ovu igru i dalje imate priliku da to uradite.

Postoji mnogo spekulacija u vezi neuspeha LawBreakers i zatvaranja Boss Key Productions, ali jedno je sigurno – industrija video igara je veoma surovo okruženje u kojem čak i velika imena, poput Klifa, imaju samo jednu šansu za uspeh.

Ovde možete videti originalnu izjavu Klifa Blezinskog koju je postavio na svom tviter profilu: