Call of Duty: Mobile dolazi na Android i iOS

Activision je danas objavio da će Call of Duty: Mobile biti dostupan u Severnoj Americi, Evropi i ostalim regionima širom sveta. Call of Duty: Mobile je nova igra koja pruža akciju iz prvog lica sa mapama, modovima, oružjem i likovima iz cele franšize, sa posebnim akcentom na Black Ops i Modern Warfare. Razvojni tim koji stoji iza ovog naslova je Tencentov Timi studio koji će plasirati igru na iOS i Android uređaje koristeći Unity Engine.

“Pružamo vam potpunu akciju iz prvog lica u novom mobilnom izdanju sa neverovatnom grafikom i autentičnim Call of Duty gejmplejem”, izjavio je Chris Plummer, potpredsednik divizije za mobilne uređaje u Activisionu. Na prethodno je dodao: “Zajedno sa neverovatnim timom iz Tencenta donosimo vam kolekciju omiljenih mapa, režima igranja, poznatih likova i oprobanih oružja naše franšize na jednom mestu po prvi put na mobilnim uređajima”.

Steven Ma, zamenik direktora kompanije Tencet je rekao: “Call of Duty je sinonim za dobru i kvalitetnu igru i naš tim nije mogao biti zadovoljniji da u saradnji sa Activisionom izbaci ovaj naslov na mobilne uređaje”. “Sa našom ekspertizom u kreiranju igara, namenski pravljenih za mobilne uređaje, jako smo uzbuđeni da vam omogućimo novi način da iskusite Call of Duty franšizu”, dodao je Ma.

Modovi koji će biti dostupni u Call of Duty: Mobile su: Team Deathmatch, Search and Destroy i Free-For-All. Od mapa se najviše ističu Nuketown, Crash i Hijacked, ali to neće biti jedine mape u ovom izdanju. Između ostalog, igrači će imati mogućnost da otključaju klasične Call of Duty likove, oružja i drugu opremu.

Od danas se igrači mogu registrovati za igru na ovom linku. Nakon što se prijavite, dobićete najnovije vesti vezane za Call of Duty: Mobile i pristup otvorenom beta testu koji će se održati ovog leta u određenim regionima.