Call of Duty Black Ops 4 – sve poznate informacije na jednom mestu

Jedna od neosporivo najpopularnijih franšiza današnjice, Call of Duty, dobija novi nastavak pod nazivom Call of Duty: Black Ops 4 koji  12. oktobra izlazi za PS4, PC i Xbox One. Activision i Treyarch su nedavno izjavili da će ovaj naslov sadržati dosta novina, ali da će se i značajno razlikovati od svojih prethodnika. Za 14 godina postojanja franšize, Black Ops 4 će biti prvi naslov koji neće sadržati singleplayer kampanju, već će se fokusirati na multiplayer, zombie mod i battle royale mod poznatiji kao Blackout.

Za razvoj PC verzije ove igre zadužen je studio BEENOX i igra će biti dostupna na Battle.net platformi, koja je dobro poznata igračima Blizzard-ovih igara kao što su World of Warcraft, Hearthstone i mnoge druge.

Multiplayer segment igre, na čemu je fokus same igre prikazan je u novom eksplozivnom traileru i opisan je kao ,,najambiciozniji” od svih u serijalu. Trejler možete pogledati ispod.

Zombie mod u Black Ops 4 će se sastojati iz tri dela (mape).  U prvom delu igrači će imati zadatak da uz pomoć prijatelja spreče zli drevni red čiji je jedini cilj pretvaranje celokupne populacije u hordu krvožednih zombija. Igračima će biti na raspolaganju četiri nova lika i to Šarlot, Bruno, Diego i Šo, koji su jedinstveni u pogledu gameplay-a i opreme koju poseduju.  Po izlasku igre, planirana je i druga, jeziva mapa pod nazivom Voyage of Despair, a radnja se odvija na Titaniku. Planirana je i treća mapa pod nazivom Blood of the Dead o kojoj se za sada zna jako malo. Trejelere za prve dve zombie mape možete pogledati u linkovima ispod.

Novi battle royale mod, pod nazivom Blackout će krasiti najveća mapa u čitavom serijalu. Igrači će moći da tu istu mapu prepešače ili da upravljaju vozilima kao što su kamioni, džipovi, helikopteri i mnoga druga.