Brigitte – novi Overwatch heroj

Nakon dugog iščekivanja dobili smo novog heroja u Overwatch-u, Brigitte. Još od izlaska prethodnog heroja, Moire, developeri u Blizzardu su počeli da brišu liniju između različitih tipova likova, pa nam sada dolazi hibridini heroj koji je support, ali može da pomogne timu i kao tank. Naravno, kao i uvek, dizajn lika izgleda jedinstveno, ali mogu primetiti da je dozu inspiracije izvukao od ženskog Crusadera iz Diablo 3.

Pozadinksa priča:

Brigitte Lindholm je najmlađa ćerka Torbjörn Lindholm-a. Ona je pokazala interesovanje za mašinsko inženjerstvo još od malih nogu. Njeno primarno zanimanje su bili oklopi i odbrambeni sistemi, za razliku od njenog oca koji je poznat po oružiju. Očekivalo se da će nastaviti očevim stopama, ali je očev bliski prijatelj (Reinhardt) pričao price o herojima i viteštvu dok je odrastala pa su joj se planovi promenili. Nakon penzionisanja iz Overwatch-a Rienhardt je odlučio da će postati vitez na zadatku da sprovede pravdu. Pre nego što je otišao, Brigitte ga je pitala da postane njegov šegrt, a Rienhardt je prihvatio.

Kao šegrt Brigitte je imala veliki broj odgovornosti, od kojih je glavna bila održavanje Reinhardtovog Krstaškog oklopa. Međutim sve više i više je primećivala da je njen glavni zadatak da čuva samog Reinhardta. Na kraju je shvatila da joj nije bilo dovoljno da samo bude mehaničar i da je najbolji način da pomogne Reinhardt-u da i sama postane ratnik.

Sada se Brigitte bori rame uz rame sa Reinhardtom na zadatku da svet naprave boljim mestom,  jednom po jednom bitkom.

Sposobnosti:

Brigitte-ine sposobnosti se baziraju na oklopu. Njena pasivna sposobnost je da automatski leči obližnje saigrače kada nanosi štetu protivnicima sa svojim buzdovanom.

Rocket Flail – Brigitte-ina osnovna sposobnost. Njen buzdovan ima proširen domet i može da udari više protivnika jednim udarcem

Repair Pack – Brigitte baca Repair Pack da leči prijatelje. Svo lečenje preko maksimalnog života prijatelja daje oklop za tu vrednost.

Whip Shot -Brigitte baca svoj buzdovan, odbacujući protivnika od sebe i nanoseći štetu.

Barrier Shield -Brigitte postavlja prednji štit koji može da apsorbuje malu količinu nanesene štete.

Shield Bash – Kada koristi Barrier Shield sposobnost, Brigitte može da poleti unapred i da ošamuti protivnika.

Rally – Ultimativna sposobnost koja omogućava Brigitte da se kreće brže i daje prijateljima oklop koji se može skinuti samo kad se nanese dovoljna šteta.

Kao što možemo da vidimo, Brigitte ima jako raznovrsan repertoar sposobnosti. Nasuport tome, heroj nije težak za igru.

Zapažanja:

Iako na prvi pogled izgleda kao kopija Reinharta, Brigitte se igra na drugačiji način. Da bi se iz nje izvukao maksmimum, ona mora da se igra jako agresivno. Naravno, iako ima sposobnosti nalik tenk herojima, ona ne može da zameni pravog tenka. Za razliku od većine likova koji se prvi put pojave u igri, Brigitte izleda kao dobro izbalansirana. Ona će u takmičarskom delu igre biti dostupna od 10-te sezone, što znači da će svi imati dovoljno vremena da nauče kako zapravo ovaj heroj funkcioniše.

Povezane igre:

Overwatch

U jednom od mojih tekstova dao sam kritički osvrt na novi Overwatch gde sam detaljno objasnio zbog čega smatram da […]

7.4
Filip Kojić 24. May. 2016