Borderlands 3 – Brzi pregled

Prošlo je čak sedam godina od izlaska Borderlands 2, a pet od izlaska Pre-Sequela, što je složićete se zaista dugačak period. Oni koji su igrali ovu franšizu upoznati su sa činjenicom da Borderlands nudi širok spektar oružja, a treći deo ide korak dalje i nudi maltene neograničen broj jedinstvenih sprava za ubijanje. Dobri stari recept je ostao isti – gomilaj oružja, ubijaj ljude, skupljaj iskustvo i napreduj u nivoima i veštinama.

Radnja igre se vrti oko četiri nova lika – Amara, Moze, Zane i FL4K, a igrač može da izabere samo jednog od njih. 2K Games ih je predstavio pre izlaska igre u svojim zanimljivim trailerima, a koje vam preporučujemo da ih pogledate. No, hajde da sumiramo šta ih otprilike čini specifičnim – Amara može da podigne neprijatelje i da tako omogući saigračima da ih lakše pobiju, robot po imenu FL4K i njegovi ljubimci mogu da budu od pomoći tokom borbe, Zane može da prevari neprijatelje tako što stvara digitalne klonove i Moze je u stanju da prizove destruktivnog mech robota.

Borderlands 3, kao i prethodni delovi u serijalu, jako se oslanja na co-op režim. Naime, igru je moguće igrati i u solo varijanti, ali pravo iskustvo je prelaženje u više igrača. Borderlands 3 takođe promoviše lokalni co-op, tj. nudi splitscreen opciju, koja predstavlja savršen dodatak za druženja. Nažalost, igra ima velikih tehničkih problema, pa i na jačim uređajima ume slabije da radi.

Borderlands 3 nakon presla igre nudi Mayhem težine (od prve do treće), a koje ako se uključe pretvaraju svet u ludo i veoma izazovno mesto. Naravno, kao nagrada tu je i bolji loot! Takođe, prisutni su i modovi poput Proving Ground, gde igrač ima na raspolaganju trideset minuta da očisti tri područja prepuna neprijatelja. Što brže i bolje izvrši zadatak, to su i veće nagrade.

Borderlands 3 nudi standardno dobru formulu koja ne treba da se menja, a u pitanju je jedan od retkih looter shooter naslova koji mogu svima da se svide. Scenario za igru je veoma skroman, no šale i glasovna gluma su tu da nadoknade slabiju priču. Što se tiče grafike, Borderlands 3 izgleda perfektno, animacije su tečnije, a igra je uspela i da zadrži autentičan dizajn. Jedino što igru trenutno koči jesu tehnički problemi koji se naročito javljaju na konzolama.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio CD MEDIA.