Ashe – Novi Overwatch heroj

Na ovogodišnjem Blizzcon-u, pored nove mape za Overwatch, najavljen je i novi heroj Ashe koja pripada damage kategoriji heroja. Ashe je povezana sa McCree-om tako da takođe poseduje estetiku divljeg zapada. Ona je 29 heroj u Overwatchu, a Blizzard je najavio da je u razvoju još 6 novih likova. Ovaj lik je otkriven kroz kratki film, kao što to obično biva, a koji možete pogledati na ovom linku:

Pozadinska priča:

Rođena je u bogatoj porodici, ali je slučajano upoznavanje lokalnog bandita Jessie McCree otkrilo njen pravi poziv – odmetnički život. Pored tri osnivača Deadlock bande počela je da pravi svoje ime sve većim i ekstravagantnijim pljačkama. Taj brzi rast njene bande je doveo do sukoba sa ostalim bandama i nakon godina krvavog sukoba Ashe je odlučila da skupi sve vodje kako bi našli najbolje rešenje za prestanak sukoba. Njen predlog je bio da se umesto stalnog sukoba između bandi one udruže ili barem ne rade jedni protiv drugih. Pošto više nije morala da troši energiju na stare sukobe, Ashe se sada okrenula ka svom glavnom cilju, da postane najvećih odmetnik na divljem zapadu.

Sposobnosti:

The Viper

Njeno oružje sadrži 12 metaka, gde se svaki metak zasebno ubacuje u oružje. Što je više metaka kojih nedostaje u oružju, to je duža animacija. Ova puška je polu automatska, tako da je potrebno za svaki metak kliknuti da bi ona ispalila hitac.

Desnim klikom je moguće nišaniti, što povećava štetu koja puška nanosi i smanjuje brzinu kretanja Ashe za 20%.

Dynamite

Ashe može da baci eksploziv koji eksplodira posle nekog vremena ili odmah nakon pogotka. Nakon eksplozije, svi pogođeni protivnici nastavljaju da gore što im nanosi dodatnu štetu.

Coach Gun

Ashe koristi sačmaru koja odbacuje neprijatelje i baca sebe unazad za dodatnu pokretljivost.

B.O.B.

Ultimativna sposobnost Ashe je da pozove svog pomoćnika B.O.B.-a koji se zaleće i podiže protivnike u vazduh, a nakon toga nastavlja da puca na neprijatelje. Traje 10 sekundi nakon što pogodi protivnika.

Ashe je već sada dostupna u Overwatch, a prethodno je bila dostupna na PTR serverima, pa su igrači imali prilike da isprobaju novog heroja pre njegovog izlaska.

Povezane igre:

Overwatch

U jednom od mojih tekstova dao sam kritički osvrt na novi Overwatch gde sam detaljno objasnio zbog čega smatram da […]

7.4
Filip Kojić 24. May. 2016