Spyro Reignited Trilogy – Brzi pregled

Ovih dana je Spyro, jedna od najpopularnijih franšiza originalne PlayStation konzole, ponovo zaživela na aktuelnoj generaciji igračkih uređaja. Activision je odlučio da, posle uspeha remaster izdanja Crash Bandicoot serijala, obezbedi Spyro franšizi povratak na gaming scenu. Vreme da se tako nešto uradi pokazalo se kao pravo, pošto se javila ogromna želja za igrom kod starijih igrača. Mnogima je ovaj naslov obeležio detinjstvo, što znači da je pogrešnim izborom razvojnom tima Activision mogao sebi da ugrozi reputaciju, koja je prethodnih godina bila dosta slaba.

Za posao razvojnog tima adekvatnim se pokazao studio Toys for Bob, zadužen za čuveni spin-off Spyro serijala po imenu Skylanders. Njihovo iskustvo u pravljenju Skylanders igara pokazalo se kao preko potrebno za razvoj remaster verzije Spyro trilogije. Ponovno izdanje je dobilo potpuno svež izgled, ali je ujedno i zadržalo šarm originala.

Ako se izuzmu poneki sitni gličevi, Spyro Reignited Trilogy izgleda grafički superiorno u odnosu na mnoge današnje naslove. Dizajn likova je bitno unapređen, a animacije su tečne i dobro se uklapaju u način igranja koji je ostao identičan. Za pohvalu je i ambijent koji je obojen lepim i prijatnim bojama, a atmosfera je upotpunjena ludim pokretima neprijateljskih likova, ali i sjajnim zvučnim efektima.

U osnovi igra se nije uopšte promenila i zadražala je skoro sličan nivo težine, dok je zabava pogurana na viši nivo zbog modernije prezentacije. Raspored neprijatelja i skrivenih lokacija ostao je neizmenjen, što će veoma značiti igračima koji su odrasli uz ovu igru i koji su istražili svaki segment Spyro trilogije, dok će današnji klinci možda imati u početku problema da se naviknu na položaj kamere.

Poslednjih godina Activision je dosta razočarao publiku izdavanjem svakakvog krša, ali je izbacivanjem remaster verzija za Call of Duty 4, Crash Bandicoot i Spyro uspeo da povrati delić poverenja koje je bilo uzdrmano kod igrača. Uspešan izlazak remaster verzije Spyro trilogije je naročito bitan za ljubitelje platformera koji mogu da očekuju da će u narednom periodu sigurno biti dosta pokušaja da se napravi nekakav sličan naslov.

Autor teksta: Filip Kojić

Za potrebe testiranja, igru ustupio ComputerLand.rs